Links en mailing lists

Naar het begin van de pagina


Links

Websites van (voormalige) bedrijven die spraakherkenningspakketten maken:

Nederlandse sites over spraakherkenning:

Engelstalige sites:

Sites die gaan over programmeren m.b.v. spraakherkenning:

Sites die gaan over spraakherkenning en handicaps (zoals dyslexie):

Naar het begin van de pagina


Mailing lists en andere discussiegroepen

Er zijn talloze mailing lists over spraakherkenning. Onderstaande lijsten zijn onderdeel van Yahoo! Groups:

Het discussieforum over Dragon produkten, dat vroeger op de site van Dragon Systems stond, is ondanks alle veranderingen gelukkig in stand gebleven, en wordt nog intensief gebruikt. Als je ook zelf berichten wilt plaatsen, moet je je registreren.

Als je er niet genoeg van kan krijgen, kan je ook nog naar het Unofficial NaturallySpeaking Public Forum. Dit is onderdeel van de site van KnowBrainer, iemand die een pakket verkoopt met een groot aantal kant-en-klare commando's voor de Professional uitvoering. Het voordeel van dit forum is dat KnowBrainer, als behoorlijk deskundig persoon, zich ook regelmatig in de discussie mengt. Verder is het een stuk RSI-vriendelijker.

Hier en daar zijn groepjes bezig die genoeg hebben van het gebrek aan respons van Scansoft op meldingen van bugs, verzoeken om wijzigingen, etc. Ze proberen zelf spraakherkenningssoftware te ontwikkelen. De mailing list ossri is gewijd aan het Open-Source Speech Recognition Initiative.

Tenslotte is er een mailing list gewijd aan het maken van commando's m.b.v. Natlink en Python. Op mijn pagina over Natlink vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Er zijn ook nieuwsgroepen gewijd aan spraakherkenning(stechnologie). De enige groep die ik tot nu toe zelf heb bekeken is comp.speech.users. Hou er bij deelname aan nieuwsgroepen rekening mee dat het plaatsen van berichten vrijwel zeker leidt tot een stortvloed aan SPAM (ongewenste reclame), tenzij je in het bericht je mailadres verandert. Voeg bv. iets toe als 'nospam', zodat een mens snapt dat ie dat moet verwijderen, terwijl een zoekmachine die mailadressen verzamelt er niks mee kan.

Naar het begin van de pagina


Utilities, macro's en andere downloads

Sites waar macro's te vinden zijn:

Utilities:

Diversen:

Naar het begin van de pagina

Valid XHTML 1.0!

© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 10-12-2006 16:39:45