Software


Mousetool

Wat doet het?
Mousetool is een programma dat, nadat je de muispointer over een (zelf in te stellen) minimaal aantal pixels hebt verplaatst, en daarna een (zelf in te stellen) aantal (milli)seconden hebt gewacht, automatisch de klik voor je uitvoert.

Wat kost het?
Mousetool is zgn. donationware. Je kan de software gratis gebruiken, maar de auteur wil graag dat je iets schenkt aan een goed doel als het pakket je bevalt.

Voor wie is het handig?
Voor diegenen die klikken heel belastend vinden, maar het bewegen van de muis minder.

Waar kan ik het vinden?
Hier.


Naar het begin van de pagina

LetMeType

Wat doet het?
LetMeType is een programma uit de categorie "word prediction"-software. Gebruik evt. deze term om m.b.v. een zoekmachine vergelijkbare programma's te vinden. Het pakket werkt in vrijwel elk Windows programma. Het registreert alle woorden die je intikt, en slaat ze op in woordenboeken. Zodra je een paar letters van een woord intikt, verschijnt er op het scherm een lijstje van de woorden uit het woordenboek die het meest overeenkomen. Als het woord dat je wilde intikken er bij staat, hoef je alleen nog maar het cijfer van de bijbehorende keuze in te tikken, en het woord wordt automatisch aangevuld.

Wie kan er wat mee?
Als je veel lange woorden of moeilijke termen (programmeren?!) moet intikken, of als je van een beperkte vocabulaire gebruik maakt, kan je je heel wat toetsaanslagen besparen. Evt. kan je voor verschillende soorten werk aparte woordenboeken inschakelen (bv. voor een website over RSI, of voor een programmeerproject). Het lijstje met suggesties heeft nauwelijks een vertragende werking, dus je kan er ook gewoon geen kiezen. Ik heb het pakket vrijwel altijd aan staan.

Wat kost het?
Niets (meer, was shareware).

Waar kan ik het vinden?
Op http://www.clasohm.com/lmt/en/.


Naar het begin van de pagina

Spraakherkenningspakketten

Zie mijn webpagina's over dit onderwerp.


Naar het begin van de pagina

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 1 maart 2004